Notícies recents

El 90% de los contribuyentes se muestra contrario a una armonización del Impuesto sobre Sucesiones y Donaciones que impida a las comunidades autónomas disminuirlo cuando lo consideren necesario y no solo aumentarlo para desarrollar sus políticas socioeconómicas. No obstante, un 80% se muestra a favor de que se cree mayor uniformidad. Estas son Algunas de las conclusiones del informe Opiniones y actitudes de los españoles en 2019, publicado por el Instituto de Estudios Fiscales (IEF) del Ministerio de Hacienda. Al 17% le preocupa que el fraude fiscal aumente la presión sobre quienes sí pagan sus impuestos.

Data publicació: 1/26/2021

La prohibició d’acomiadar, en les empreses amb Erte, fins que hagin transcorregut sis mesos des que es va incorporar el primer treballador, es debatrà en mans dels jutges del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE). 
Diversos magistrats consultats reconeixen la gran divisió doctrina que s’ha produït entre els magistrats de la jurisdicció social i alguns han reconegut la possibilitat d’elevar una qüestió prejudicial als seus companys comunitaris per a que interpretin si la legislació espanyola s’ajusta al dret de la UE. 

Data publicació: 1/21/2021

El Govern i les associacions de treballadors autònoms negocien la pròrroga de les ajudes per al col·lectiu, destinades a reduir l’impacte de la pandèmia i les restriccions imposades. 
El paquet d’ajudes serà viable fins el 31 de maig i l’Executiu es compromet a flexibilitzar les condicions d’accés al tancament extraordinari d’activitat.
Tot i això, les associacions han reclamat reduir el límit de la pèrdua d’ingressos a justificar per accedir a aquesta prestació per tancament del 75% al 50%. L’executiu ha acceptat que es pugui accedir a la prestació extraordinària sinó s’ha cobrat en el mes de març o que es millori la situació dels autònoms de temporada. 

Data publicació: 1/19/2021

La magistrada del Jutjat de Primera Instància 20 de Barcelona ha atorgat el "rebus sic stantibus" a un inquilí que tenia arrendats varis pisos per lloguer turístic i que, per motiu del Covid-19 i l’estat d’alarma, va veure afectat el seu negoci i disminuir els seus ingressos.
Per aquest motiu la magistrada estima el recurs interposat i declara que s’ha produït “una alteració imprevisible de les circumstancies que van servir de base per a la formació de la voluntat negociadora i que aquesta alteració genera un desequilibri de les prestacions a càrrec de l’actora”.  

Data publicació: 1/14/2021
Tens dubtes?Posa't en contacte amb nosaltres!
política de privacitat

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.