Notícies recents

La sala IV de lo social del Tribunal Supremo ha dictado una sentencia en la que establece que el pago continuado de parte de las retribuciones del trabajador fuera de nómina, escapando así a la cotización a la Seguridad Social, constituye un "grave incumplimiento" de las obligaciones empresariales y justifica la resolución del contrato a petición del trabajador y su derecho a percibir una indemnización de carácter improcedente (33 días por año trabajado). Mediante este fallo, el Supremo estima el recurso de casación para unificación de doctrina que tres peones agrícolas interpusieron contra la sentencia del Tribunal Superior de Justicia de Andalucía (TSJA) que dio la razón a la empresa hortofrutícola para la que trabajaron.

Data publicació: 7/16/2020

Les mesures per a salvar el turisme i el comerç a Espanya que proposa Fedea, entre les que es troben un llançament d’un Imserso europeu o la creació de “bonus de vacances”. L’impacte esperat de la crisi és molt significatiu a nivell agregat: una reducció del 50% de l’activitat turística en sentit estricte, una xifra que des del sector es considera probable, representa la pèrdua de més del 6% del PIB de l’economia espanyola, aproximadament la meitat de la caiguda esperada aquest 2020. Més enllà de les propostes habituals relacionades amb els préstecs o l’ampliació dels Ertes, destaca la creació de l’Imserso europeu que incentivi l’arribada dels majors del Vell continent, aprofitant l’avantatge competitiva d’Espanya, bon clima, cultura i paisatges difícils d’igualar a Europa.

Data publicació: 7/14/2020

La substitució de treballadors afectats per ERTE per força major per empleats externs està expressament prohibida pel decret llei que va prorrogar aquests expedients fins els 30 de setembre. Tot i això, la falta de concreció i desenvolupament de la infracció administrativa complica la imposició de multes, segons adverteixen els laboristes. Dos experts laboralistes aclareixen aquest i altres dubtes legals entorn a l’aplicació de les mesures de pròrroga mentre durin els ERTE per força major subscrits per la Covid-19. 

Data publicació: 7/10/2020

L’avantprojecte de llei de teletreball s’articula en diferents eixos com la voluntarietat, la lliure elecció d’horari, la compensació de les despeses directes i indirectes i la desconnexió digital. També aprofundeix en altres problemàtiques i perills del treball a distància, com són els riscos laborals, el dret a la intimitat, possibles detriments sobre la promoció interna i la progressió salarial o l’enfortiment dels rols de gènere i de les cures. Aquests perills específics “poden ser físics, com els derivats del sedentarisme o del treball davant de pantalles de visualització”. El text dóna èmfasis en els problemes associats a treballar en llocs que no estan preparats per a encarar una jornada, així com en les postures que poden desembocar en lesions o danys físics. 

Data publicació: 7/7/2020
Tens dubtes?Posa't en contacte amb nosaltres!
política de privacitat

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.