Notícies recents

La Sala ha decretado en una sentencia que el disfrute de la pensión de jubilación es “compatible con el mero mantenimiento de la titularidad de un negocio”, siempre y cuando esa persona desempeñe solo “las funciones inherentes a esa titularidad que no impliquen una dedicación de carácter profesional”. Los magistrados subrayan que para ser calificado como trabajador por cuenta propia “no basta con ser titular de una empresa o negocio, sino que es preciso realizar un trabajo efectivo, en sentido económico, de forma habitual y directa”.

Data publicació: 11/30/2021

El Pla prioritzarà el proper any la inspecció de transports per carretera de les empreses de transport estrangeres que operen a Espanya, en especial de les empreses deslocalitzades que operen al nostre país (col·loquialment anomenades empreses bústia). Aquesta Inspecció a les empreses bústia es durà a terme tant a la carretera, com a les empreses carregadores, comprovant el compliment de la normativa social i el cabotatge. Ajudarà a aquest tipus de control el fet que, a partir del proper mes de Febrer, amb l'obligació que el conductor introdueixi manualment el símbol del país on entra després de creuar la frontera d'un Estat Membre al començament de la primera parada del conductor en aquest país, afavorirà el control de les empreses estrangeres que fan transport nacional.

Data publicació: 11/25/2021

Els empresaris han proposat aquest dilluns augmentar l'edat de jubilació fins als 70 anys i implantar un sistema de comptes nacionals, un model contributiu pur que consistirà en crear una compte virtual per a cada treballador en la que la seva pensió es calcularà en funció de les cotitzacions efectives. Amb aquestes mesures, el Círculo de Empresarios descarta per complet l'increment a les cotizacions socials que carrega sobre les empreses 0,5 punts percentuals dels 0,6 que la nova reforma contempla fins a la jubilació financera dels babyboomers. També elimina la revalorització de les pensions conforme a l'índex de preus al consumidor (IPC), suprimit l'any 2013, però recuperat a la nova reforma de pensions. Tot i les petites similtuds, la proposta empresarial demostra el poc consens assolit en la reforma actual.

Data publicació: 11/23/2021

Els responsables governamentals van presentar ahir un nou document de propostes de la reforma laboral que, com a novetat principal, recull una nova redacció de l'article 15 de l'Estatut dels Treballadors per crear un contracte temporal “per circumstàncies de la producció i de substitució de la persona treballadora ”, que podria realitzar-se en les activitats ocasionals i la durada màxima de les quals seria de tres mesos. A més, s'introdueixen uns límits de la seva utilització en funció de la mida de l'empresa. Els contractes es faran fixos si es fan servir per al mateix lloc cinc mesos.

Data publicació: 11/18/2021
Tens dubtes?Posa't en contacte amb nosaltres!
política de privacitat

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.